Postări populare

miercuri, 4 mai 2011

somon la cuptor

Ingrediente
- 4 medalioane de somon, ( 2 sunt suficiente pt 2 persoane)
- 3-8 linguri ulei de masline
- 4 linguri de apa
- jum kg de cartofi pt garnitura
- 2-3 portocale
- 10 masline verzi
- o ceapa
- 2 linguri suc de portocale
- 2 linguri zeama de lamaie
- chimen, rozmarin, cimbru, sdare, piper
Se  incalzeste cuptorul si se condimenteaza somonul . Se spala ceapasi maslinele dupa care se taie marunt. Se decojesc portocalele si se taie bucati mici.


Intr-un vas se pun 2 linguiri de ulei la incalzit dupa care se adauga ceapa, maslinele si portocala. Se lasa sa se rumeneasca putin, dupa care se adauga zeama de portocale si cea de lamaie, 8 linguri de apa si se lasa sa fiarba putin.

Dupa ce s-a incins cuptorul se aseaza medalioanele de somon intr-o tava unsa cu ulei iar peste ele se adauga sosul preparat, chimenul, rozmarinul si cimbrul. Se da la cuptor  aprox 30 de min.
 Cartofii pusi intre tiump la fiert in coaja se taie , se ung cu unt si verdeata si se servesc la garnitrura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu