Pt ca vine caldura si mai aveam carne de porc in congelator, m-am grabit sa o gatesc ca de acum trecem la salatele, la mancaruri mai usoare :)
Ingrediente :
- pulpa de porc ( am avut o punga de la porcul de la tara, deci n-am cantarit-o)
- o doza de bere ( eu am luat fara alcool)
- un ardei gras rosu,
- 4-5 morcovi
- un dovlecel
- aprox 200 g mazare
- o mana de fasole verde
- un praz, sau ceapa verde
- ulei, sare piper
-cimbru
- 150 g de smantana
- 2 linguri faina alba
Mod de preparare
Se taie carnea bucati dupa cum doriti sau puteti. Se condimenteaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei.
Legumele se spala, morcovul se curata si se taie rondele, ceapa la fel, ardeiul feliute, dovlecelul jumatati de felie.
Se pun la calit intr-o tigaie ceapa sau prazul, morcovul, fasolea, mazarea si se lasa sa se inabuse pana se inmoaie. Dupa ce-s aproape moi se pune si dovlecelul si ardeiul si se mai lasa pe foc cateva minute.
Dupa ce carnea de la cuptor a prins crusta alba se intoarce si pe cealalta parte. Cuptorul tb sa fie la foc mare. Cand s-a facut albicioasa, se adauga doza de bere.
Cam asa arata. Acoperim cu folie si lasam sa se patrunda, din cand in cand intorcand carnea si o mai stropim cu sosul format, iar cuptorul il dam la foc moderat
Cat timp tigaia cu legume e pe aragaz, carnea se face la cuptor, in alt vas punem doua linguri de faina si le inmuiem cu jumatate de pahar de apa. Adaugam smantana si amestecam bine. Cand carnea e gata, scurgem sosul format la carne in compozitia cu smantana si omogenizam. Punem compozitia formata pe foc si o potrivim de sare si piper. O lasam sa dea un clocot si dam deoparte.
Dupa ce s-au inmuiat si dovlecelul si ardeiul, punem sare, piper si cimbru peste gust.
Servim carnea impreuna cu sosul alb si legumele.
Mmmm pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu