Postări populare

miercuri, 4 mai 2011

buturuga de primavara

Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- sare
- piper
- rozmarin
- o capatina de usturoi
- 50 g de unt pentru uns
- 50 ml vin alb
- o lingura de miere
- zeama de la o lamaie

iar pentru umplutura

-3-4 morcovi
- 300 g mazare fiarta
- 200 g boabe porumb
- 3 oua
- 3-4 lingurite de pesmet
 - 50 g de unt

Mod de preparare:
 Se desface pieptul de pui si se taie in fileuri de snitele. Se bat cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu unt. Se presara rozmarin, cimbru si usturoi pisat si se ruleaza. Se stropesc cu vinul si zeama de lamaie, se ung cu miere si se lasa in frigider la macerat cel putin 2 ore.

 Cat stau la macerat se pregateste umplutura. Se curata morcovii si se pun nla fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot, se taie cuburi si se amesteca cu mazarea, porumbul si pouale batute.

Se scoate carnea, se presara pesmet pe ea, se intinde amestecul de legume cu ou si se ruleaza.



 Pentru a nu se desface se prind rulourile cu scobitori. Se aseaza intr-un  vas uns cu unt si se da la cuptor la foc moderat.
 Iese o bunatate


 Pofta mare va doresc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu