Postări populare

marți, 1 martie 2011

pulpe de curcan umplute

Desi a trecut ceva vreme de cand am gatit aceasta reteta, am tinut f mult sa o public deoarece a fost delicioasa si vreau sa nu o uit, sa o mai fac. Este o reteta pentru cand aveti cehf de ceva deosebit. Cea mai dificila parte a acestei retete pe care am gasit-o pe blogul altei harnicutze, a fost dezosarea puplelor.
Ingrediente
- 2 pulpe curcan
-o ceapa potrivit
- aprox 200 g de costita afumata sau sunculita ( eu am pus sunculita super gustoasa de la tara)
- 4-5 catei usturoi
- aprox 3 linguri de stafide
- aprox o lingura de miez de nuca zdrobit
- 2 oua
- unt cam 100 de g
- o legatura patrunjel
- piper,  boia de ardei dulce, busuioc

Spalam pulpele apoi le dezosam , In functie de cat sunt de mari, tb subtiate pt a putea fi rulate.

Taiem sunculita bastonase si o punem la rumenit. Dupa ce s-a rumenit,o luam de pe foc, o punem in alt vas si  adaugam ceapa tocata fin, usturoiul ,oul, stafidele, nucile,patrunjelul tocat fin si un pic de apa incalzita cu un pic de sare. In reteta pe care am gasit-o se facea supa cu concentrat de legume, dar cum eu sunt impotriva concentratelor, am facut fara.


Carnea se unge cu unt, iar pe deasupra se pune umplutura. Se ruleaza si se leaga cu ata alimentara.
 Se presara cu boia de ardei dulce si se pune intr-un vas termorezistent.
Se pune ulei de masline si un pic de apa, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 g. Se da cuptorul la o temperatura mai mica, se lasa aproximativ o ora apoi se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca .
Pt aceasta rulada am facut o garnitura de cartofi pe care o sa o postez alta data pt ca nu am facut poze. Dar merge si cu cartof natur f bine.


 Pofta buna

2 comentarii: