De multa vreme tot ma gandesc sa fac cuscus, sa vad cum este. Intr-un final am cumparat cuscusul si azi l-am gatit. Am cautat o reteta si am observat ca fiecare il cam face in felul sau si ca-mi lipsesc unele ingrediente pe care nu am stiut sa le cumpar, de exemplu harissa. Oricum dupa o cercetare pe internet am pregatit si eu in stilul meu, cu ce aveam in casa, ca afara e frigggggggg si nu prea e de iesit. Oricum a iesit gustos :)
Deci ne trebuie :
- o cutie 500 g cuscus ( ies multe portii, dar cum eu nu am mai facut nicioadta, am pus tot sa fiu sigura ca ne ajunge :))
- o vanata maricica ( a mea a vut cam 350 de g)
- 2 ardei grasi ( eu am pus verzi dar ar iesi mai bun cu ardei rosu si verde cred)
- un morcov
- doi dovlecei
- o ceapa
- doi catei usturoi
- 3 rosii
- ulei de masline
- scortisoara macinata
- chimen macinat
- boia de ardei dulce si iute
- sare
- o lingura stafide
- coriandru macinat
- jum de lamaie
- patrunjel verde
Ceapa si usturoiul le tocam fin, ardeiii, vanata, dovleceii, rosiile, morcovul ( care n-a iesit in poza) le taiem cubulete.
Eu le-am taiat cuburi maricele, mai ales vanata ca scade la gatit.
Se pune uleiul la incins apoi se caleste un pic ceapa si usturoiul. Adaugam legumele taiate cubulete, un pic de apa , acoperim si le lasam vreo 10 min sa se inabuse, amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-au inmuiat, adaugam mirodeniile, sarea amestecam si mai lasam un pic.
Adaugam rosiile taiate cubulete mici si zeama de lamaie, amestecam si mai lasam vreo 5 minute pe foc.
Cat stau legumele pe foc, pregatim cuscusul. Se pune apa la fiert sau supa de legume. Se pune o cana de apa la o cana de cuscus. Cand apa a clocotit, se toarna in alt vas peste cuscus si acoperim. Lasam 5 -7 minute acoperit. Cand este gata il afanam cu o furculita cu un pic de ulei de masline, adaugam stafidele si coriandru.
Adaugam legumele si amestecam bine incorporandu-le.
Se serveste ca atare sau cu pulpe sau aripioare de pui facute la cuptor.
Pofta mare, sper sa va placa







ma bucur mult ca ai facut si poze la toate retetele postate, imi este mult mai usor sa gatesc asa !
RăspundețiȘtergereMultumim pupiciii