In sfarsit reusesc si eu sa postez o reteta ( din lipsa de timp, de ceva vreme ma tot straduiesc dar nu gasesc timp) dar in seara asta am promis solemn ca postez ceva. Nu de alta, dar Teri tb sa gateasca ceva maine ca e ziua ei de bucatarit :)
Iese f bunuta aceasta reteta, o postez prima nu ca-s innebunita dupa ea ci pt ca am poze facute special pt postat. Deci, sa incepem
Ne trebuie
- 1 varza alba mijlocie
- o ceapa
- o legatura de ceapa verde ( eu am pus praz)
- 100 g bacon ( eu am pus 300)
- 1 legatura patrunjel
- 500 g cartofi
- 200 ml lapte
- 100 g smantana
- ulei
-1 ou
- 1 lingura bulion( eu am pus sos de rosii )
- piper, boia, sare dupa gust
Preparare
Se curata si se spala legumele, se taie varza fideluta ca pentru salata, ceapa si patrunjelul marunt, cartofii rondele mai grosute.
Se calesc cartofii in ulei dupa care s scot pe un servetel de hartie. Apoi se caleste varza.
Se amesteca laptele cu oul, bulionul sau sosul de rosii dupa caz,smantana,sare, piper si boia.
Se tapeteaza un vas termorezistent cu feliile de cartofi caliti.
Deasupra se pune varza, ceapa, verdeata, prazul.
Se toarna amestecul cu lapte si smantana care tb sa iasa cumva ca si compozitia de clatite uniform deasupra
.
La sfarsit punem feliile de bacon si dam la cuptor pana capata o culoare rumenita.
Noua ne-a placut, sper sa va placa si voua . Reteta am gasit-o intr-o revista si mi s-a parut interesanta.
Pofta buna!
pfuuuuuu de mine si de mine, ma apuc de gatit!
RăspundețiȘtergere